Мушкарац на Флориди покушао да украде путнички авион

Пилот на обуци ухапшен је због покушаја крађе путничког авиона са централног аеродрома на Флориди, саопштили су званичници те савезне америчке државе.

Лори Букер, портаролка међународног аеродрома Орландо-Мелбурн на Флориди, рекла је да удружена противтерористичка јединица истражује овај случај и покушава да открије мотиве.

Како АП преноси, она је истакла да је реч о 22-годишњем младићу и, не откривајући његов идентитет, напоменула да се он суочава са оптужбама за злоупотребу визе и кршење закона.

Букерова је истакла да је рано јутрос овај младић својим аутомобилом стигао до ограде аеродрома, прескочио је и ушао у авион типа "ербас 321" који се налазио у хангару.

Авио-електричар који се налазио у бифеу авиона угледао је сенку, окренуо се и упитао мушкарца ко је, тражећи му идентификациону картицу.

Он је заједно с колегом успео да га зграби и да га уклони из авиона и док га је један држао да не побегне, други је позвао полицију.

Мушкарац је, међутим, некако успео да се извуче и почео да бежи преко поља, али га је полиција сустигла и ухапсила.

Након што је осумњичени ухапшен, званичници су спровели преглед писте пре поновног отварања аеродрома.

Сви запослени на аеродрому су, заједно с путницима били су удаљени са тог терминала током инцидента због којег је пет сати трајала пометња.

Агенција наводи да је полиција претражила возило осумњиченог како би се уверила да се у њему не налази никаква експлозивна направа, а након тога је возило уклоњено са аеродрома.

Портпаролка аеродрома казала је да је студент који је осумњичен за покушај крађе авиона дошао из Тринидада, а да је у САД ушао из Канаде.

Такође, рекла је да је он власник канадске возачке дозволе, али да није још утврђено да ли је похађао локалну школу за пилоте.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво