Хезболах набавио ракете упркос настојањима Израела

Шиитски покрет Хезболах набавио је ракете и оружје упркос вишегодишњим покушајима Израела да пресече линије снадбевања у Сирији, рекао је вођа тог покрета у Либану Сајед Хасан Насралах.

Хезболах ће доћи у посед прецизних ракета и оружја без обзира шта Израел уради да пресече руту снадбавања, истакао је лидер покрета, преноси Ројтерс.

"Уколико Израел наметне рат Либану, суочиће се са судбином и реалношћу какву нису очекивали", рекао је лидер Хезболаха обраћајући се Израелу путем видео поруке.

Израел на шиитску паравојну организацију гледа као на највећу претњу на својим границима. Због тога је извршио више ваздушних напада на Сирију, како би спречио да Хезболах добије оружје од Ирана.

Хезболах, којег подржава Иран, играо је кључну улогу у подршци сиријском председнику Башару ел Асаду током седмогодишњег цивилног рата у тој земљи.

Иранска револуционарна гарда помогла је Хезболаху осамдесетих година да се одупру израелској окупацији у јужном Либану, а Израел и Хезболах су кратко ратовали у Либану током 2016. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи