Снимак Мадура који је разбеснео Венецуеланце

Председник Венецуеле Николас Мадуро изазвао је бес свог народа због снимака на "Инстаграму", а на којима се види како обедује у луксузном ресторану у Турској, док становништво Венецуеле гладује.

Мадуро се у друштву своје супруге частио у ресторану "Нуср-Ет", који је у власништву светски познатог кувара Нусрета Гокчеа, познатијег под надимком "Салт Бае", пренео је Индекс.

Гокче је прошле године постао апсолутна интернет сензација након што су објављени снимци његовог "сензуалног" зачињавања хране.

"Салт Бае" је ту медијску популарност уновчио те је власник неколико ресторана на три континента, а његови комади меса продају се по неколико стотина долара.

Тако је недавно угостио Мадура и послужио га, али је прекасно схватио какав ће одјек имати снимци које је објавио на Инстаграму.

Гокче је изгледа то схватио, па је избрисао снимке које је објавио на тој друштвеној мрежи, али већ било касно.

На њему се види да Гокче припрема месо испред Мадура, поклања му мајицу са својим ликом, док овај пуши цигарету и чека луксузно јело.

Снимак, како многи сматрају, постаје још срамотнији када се стави у контраст са призорима беде, глади и понижавања на које су становници Венецуеле натерани да не би гладовали – сакупљање трулог поврћа са пијаца и куповина трулог меса.

Скоро 90 одсто грађана Венецуеле данас живи у сиромаштву, 64 одсто становништва гладује и људи су због несташице хране у просеку изгубили 11 килограма телесне тежине.

Процењује се да је од 2015. Венецуелу напустило 2,3 милиона људи.

Мадуро данас за све криви заверу западних капиталистичких сила предвођених САД.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво