Трамп о Киму: Он је спокојан и ја сам, видећемо шта ће бити

Председник САД Доналд Трамп подржао је самит севернокроејског лидера Ким Џонг Уна и јужнокорејског председника Мун Џае Ина, те навео да је дошло до огромног напретка са Северном Корејом на неколико фронтова, укључујући денуклеаризацију Пјонгјанга.

Доналд Трамп је, обраћајући се новинарима у Белој кући, рекао да су споразуми постигнути између двојице корејских лидера током сусрета у којима је Северна Кореја рекла да ће трајно укинути своје кључне ракетне објекте уз присусутво сведока, "веома добра вест", пренео је Ројтерс.

"Он је спокојан и ја сам спокојан, видећемо шта ће се догодити", рекао је Трамп мислећи на Кима.

Лидери Јужне и Северне Кореје Мун постигли су другог дана разговора у Пјонгјангу низ споразума укључујући обећање Кима да ће трајно затворити главни нуклеарни комплекс Севера ако САД предузму одговарајуће мере, као и да ће прихватити међународне инспекторе који ће надзирати затварање кључне локације за ракетна тестирања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи