Хиљаде Сиријаца се враћа кући

После договора Русија и Турске који је спречио владину офанзиву на последње велико упориште побуњеника, хиљаде људи недавно расељених због насиља на северозападу Сирије вратили су се кући, наводе сиријски опозициони активисти.

Око 7.000 људи вратило се у протекла два дана у своје градове и села у областима под контролом побуњеника у провинцији Идлиб и око ње, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права, невладина организација са седиштем у Британији, преноси АП.

Активиста Јазан Мухамед, који живи у Сирији, рекао је да су људи почели да се враћају кућама неколико дана пре него што је у понедељак објављено да су Русија и Турска постигле договор.

Становници су, каже Мухамед, такав договор очекивали.

Председник Русије Владимир Путин и турски председник Реџеп Тајип Ердоган договорили су се у понедељак да успоставе демилитаризовану зону око Идлиба, где су многи страховали од разорне офанзиве снага сиријске владе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво