Јемен, више од пет милиона деце угрожено због глади

Још милион деце у Јемену је у ризику од глади саопштила је међународна невладина организација "Save the Children", чиме се укупан број деце којима прети глад у тој земљи попео на 5,2 милиона.

Повећане цене хране и смањена вредност јеменске валуте као последица сукоба излажу већи број породица ризику од несигурности да ће доћи до хране.

Милиони деце не знају када и да ли ће уопште добити наредни оброк, изјавила је извршна директора организације "Save the Children" Хеле Торнинг Шмит, пренео је Би-Би-Си.

"У једној болници коју сам посетила на северу Јемена бебе су биле сувише слабе да би плакале, њихова тела сувише исцрпљена од глади", истакла је Торнинг Шмитова.

Јемен је девастиран сукобом који је ескалирао почетком 2015. године када су Хути преузели контролу над западом земље и приморали председника Абдрабуха Мансура Хадија да побегне из земље.

Уједињени Арапски Емирати, Саудијска Арабија и још седам арапских држава интервенисало је у покушају да обнове владу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи