Русија покренула кривичну истрагу о обарању "иљушина"

Руски истражни комитет покренуо је кривичну истрагу о обарању руског авиона типа "иљушин" изнад Средоземног мора, саопштила је портпаролка комитета Светлана Петренко.

"Истражитељи и форензичари Комитета раде на лицу места, заједно са представницима руског Министарства одбране", истакла је Светлана Петренко.

Тренутно се утврђују тачне околности обарања авиона Ил-20, у којем је погинуло 15 руских војника.

Познато је да је авион био на путу према ваздухопловној бази Хмејмим, а да је контакт са посадом изгубљен у понедељак, у 23 часа, преноси Тас.

У тренутку када је "иљушин" нестао са радарских екрана, четири израелска авиона Ф-16 дејствовала су по циљевима у покрајини Латакија у Сирији.

Министарство одбране Русије јуче је саопштило да је сиријска противваздушна одбрана оборила авион.

У саопштењу се наводи да су израелски авиони "гурнули" руски авион на путању ракете и да Русија оптужује Израел за "намерну провокацију".

Министарство додаје да је Израел обавестио Русију о својим активностима у Латакији само минут пре почетка напада.

"Видимо ове провокативне кораке Израела као непријатељске. Због неодговорности израелске војске, погинуло је 15 руских војника. Ово је у потпуности супротно духу руско-израелског пријатељства. Задржавамо право да одговоримо 'мило за драго'", изјавио је јуче портпарол руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи