Објављени коначни резултати, Шведску чека неизвесност

Владајућа шведска Социјалдемократска партија освојила је највише гласова на прошлонедељним парламентарним изборима, упркос свом најлошијем резултату и успону десничарских Шведских демократа, показују званичнии резултати објављени данас.

Представници изборне комисије објавили су коначне резултате по којима су социјалдемократе актуелног премијера Стефана Левена освојиле 28,3 одсто гласова, а Умерена партија десног центра 19,8 одсто, док су Шведске демократе освојиле 17,5 процента гласова.

Ни савез предвођен социјалдемократама ни опозиција на челу са умерењацима, а ни блок десног центра нису успели да обезбеде владајућу већину у парламенту који броји 349 места.

Овакав резултат значи да ће се Шведска суочити са вишенедељном политичком неизвесношћу када је реч о разговорима о формирању владе, оцењује АП.

Оба блока одбила су сарадњу са Шведским демократама, који би могли да имају потенцијалну кључну улогу у разговорима о формирању кабинета.

На изборе је изашло 87,2 одсто грађана Шведске.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи