Ураган "Флоренс" однео 11 живота, у току борба са поплавама

У удару урагана "Флоренс", који је прешао у тропску олују, погинуло је једанаест особа. Међу страдалима је и једна беба, наведено је у последњим извештајима америчких власти.

Ураган "Флоренс" који је погодио америчке савезне државе Северну и Јужну Каролину и Вирџинију, ослабио је на ниво тропске олује и очекује се даље слабљење, али остаје опасност од бујица и поплава због нарастања нивоа река.

АП наводи да би наредних дана могле да уследе највеће поплаве у историји Северне Каролине. У градовима Њу Берн и Џексонвил из поплавних вода већ је спасено више од 500 људи.

Амерички Национални центар за урагане објавио је да обилна киша и даље пада у тој савезној држави и да се очекују "катастрофалне" последице, а да је у њеном западном делу повећан ризик од од клизишта.

АП наводи да је јутрос у погођеним подручјима све три савезне државе без струје било више од 700.000 људи, у склоништима је више од 20.000 особа у Северној Каролини, у Јужној Каролини 6.400 људи, а у Вирџинији 400 особа.

Због невремена је отказано више од 2.400 летова, а потенцијална економска штета процењена је у распону од десет до 60 милијарди долара.

Маринци, обалска стража, цивилна одбрана и добровољци користили су током дана хеликоптере, чамце и посебна возила да би спасили многе људе "заробљене" у удару олује.

Због рекордног пораста нивоа река, на хиљаде људи је евакуисано јер се страхује да би у наредним данима могло да дође до незапамћених поплава у Северној Каролини.

Метеоролози предвиђају да би олуја могла средином седмице да направи оштар заокрет ка средњеатлантским државама и ка Новој Енглеској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво