Зехофер и Салвини различито о договору о мигрантима

Немачки министар унутрашњих послова Хорст Зехофер наводи да је оптимистичан да ће Берлин и Рим постићи договор о повратку миграната, иако је његов италијански колега Матео Салвини демантовао да је договор постигнут.

Матео Салвини је у петак изјавио да никакав споразум о повратку миграната који су се већ пријавили за азил у Италији, назад са немачке границе, није постигнут.

"Држим се онога што сам рекао, завршићемо то", рекао је Хорст Зехофер.

Он је пред посланицима Бундестага изјавио 13. септембра да је Немачка, након споразума са Грчком и Шпанијом, постигла договор о враћању избеглица и с Италијом.

"Уговор је склопљен, недостају само потписи, мој и мог италијанског колеге", рекао је тада Зехофер, челник Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ), сестринске странке Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) канцеларке Ангеле Меркел.

Хина наводи да ће то властима у Берлину омогућити да са немачко-италијанске границе враћа оне избеглице које долазе у Немачку са намером да траже политички азил, а пре тога су већ биле регистроване у Италији.

Наводи се да би Салвини требало да се са Зехофером сусретне у петак на састанку министара унутрашњих послова Европске уније у Бечу.

Подсећа се да је Салвини у неколико наврата истицао како неће пристати ни на један договор који би водио томе да се Италија брине о још више избеглица.

Споразуми Немачке са земљама попут – Грчке, Шпаније и Италије део коалиционог споразума немачких демохришћана и социјалдемократа, а циљ им је смањење броја тражилаца азила у Немачкој.

Договор је био део ултиматума који је Зехофер изнео у погледу избегличке политике немачкој канцеларки Меркел због којег је лидер ЦСУ довео у питање и опстанак демохришћанске Уније ЦДУ/ЦСУ, након чега је Меркелова с европским партнерима припремила уговоре о враћању избеглица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи