Tешке речи због мигрантске политике ЕУ – Салвини исмевао Аселборна

Током министарског састанка ЕУ–Африка у Бечу, италијански министар полиције Матео Салвини исмевао је ставове шефа луксембуршке дипломатије Жана Аселборна, који потом није желео да дође на заједничко фотографисање.

На састанку у Бечу чуле су се тешке речи између шефа луксембуршке дипломатије Жана Аселборна и министра унутрашњих послова Италије Матеа Салвинија око мигрантске политике Уније.

Аселборн је прекинуо Салвинија, након што је Италијан исмевао његове изјаве да је становништву Европе због старења потребна мигација.

Салвини је рекао да има потпуно "другачије виђење света" од Аселборна.

"Ја радије радим за то да италијанска и европска омладина добијају више деце, зато што не желим нове робове", поручио је Салвини.

"Ако вама у Луксембургу треба нова миграција, у Италији ја радије помажем Италијанима да поново праве децу", додао је Салвини.

Аселборн се на то жестоко наљутио и прекинуо је Салвинија, указујући му да је протеклих деценија велики број италијанских миграната дошао у Луксембург, зато што "Италија није могла да се брине о својој деци".

Након тога је скинуо слушалице и рекао "какво с...."

Салвини је преко друштвених мрежа објавио вербални сукоб са преставником Луксембурга, уз коментар: "Аселборну мој одговор очигледно није добро легао. Почео је да ме вређа".

Овај сукоб још једном је, према експертима, показао колико је дубок раздор у ЕУ по питању миграције.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво