Зехофер: Италија пристала да јој Немачка враћа избеглице

Немачка је, након споразума са Грчком и Шпанијом, постигла договор о враћању избеглица и с Италијом тако да ће убудуће избеглице које су већ регистроване у Италији бити враћане приликом покушаја уласка у Немачку, изјавио је у Бундестагу министар унутрашњих послова Немачке Хорст Зехофер.

"Уговор је склопљен, недостају само потписи, мој и мог италијанског колеге“, рекао је Зехофер, челник Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ), сестринске странке Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) канцеларке Ангеле Меркел.

Хина наводи да ће то властима у Берлину омогућити да са немачко-италијанске границе враћају оне избеглице које долазе у Немачку са намером да траже политички азил, а пре тога су већ биле регистроване у Италији.

Наводи се да би италијански министар полиције и вицепремијер Матео Салвини требало да се са Зехофером сусретне у петак на састанку министара унутрашњих послова Европске уније у Бечу. Подсећа се да је Салвини у неколико наврата истицао како неће пристати ни на један договор који би водио томе да се Италија брине о још више избеглица.

Хина наводи да су споразуми Немачке са земљама попут Грчке, Шпаније и Италије део коалицијског споразума немачких демохришћана и социјалдемократа, а циљ им је смањење броја тражилаца азила у Немачкој.

Наводи се да је договор био део ултиматума који је Зехофер изнео у погледу избегличке политике немачкој канцеларки Меркел због којег је председник ЦСУ довео у питање и опстанак демохришћанске Уније ЦДУ/ЦСУ, након чега је Меркелова с европским партнерима припремила уговоре о враћању избеглица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара