У Кемницу осванула инсталација "Вукови су се вратили"

У Немачкој, где су нацистички симболи забрањени, осванула инсталација од 10 бронзаних вукова са нацистичким поздравом, што је веома необично, јавља Би-Би-Си.

Инсталација је постављена у знак протеста против онога што организатори виде као "растућу мржњу".

Организатори постављања инсталације "Вукови су се вратили" објашњавају да је она заснована на чињеници да и Нацисти и крајњи десничари себе често описују као вукове.

Вукове је направио уметник Рајнер Ополка и налазиће се испред статуе Карла Маркса до вечерас заједно са знаковима којима се оптужују крајње десничарске групе за "експлоатацију нашег страха" и описивањем радикализма крајње деснице као "мајке свих проблема".

Статусе вукова су претходно биле изложене испред суда у Минхену током изрицања пресуде Беати Чепе, чланици неонацистичке банде која је одговорна за убиство 10 особа, као и у Берлину и Дрездену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво