Путин: Русија ће јачати војску како би штитила суверенитет

Русија ће наставити да јача своју војску, како би могла да брани свој суверенитет и подржава своје савезнике, изјавио је председник Русије Владимир Путин на војном полигону Цугол, где се одржавају војне вежбе "Васток 2018".

"Наша је дужност према држави и отаџбини да будемо спреми да бранимо њен суверенитет, безбедност и државне интересе, а ако буде потребе, и да подржимо савезнике. Стога, наставићемо да јачамо наше оружане снаге, опремамо их најновијим оружјем и технологијама и наставимо са међународном сарадњом", рекао је Путин, преноси ТАС.

На војној вежби "Васток 2018" у источном Сибиру и руском Далеком истоку учествује око 300.000 војника, више од 1.000 авиона, хеликоптера и беспилотних летелица, 36.000 тенкова, оклопних и других возила, као и 80 бродова, наводи ТАС.

Агенција додаје да су ово највеће војне вежбе у модерној историји Русије, а да одржавају се од 11. до 17. септембра.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи