Британија: Русија лажима одговара на "случај Скрипаљ"

Покушаји Британије да добије објашњење од Русије у вези с тровањем бившег двоструког руског агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке наилазе константно на нејасноће и лажи и то се није променило, изјавио је портпарол британске премијерке Терезе Меј.

Русија је идентификовала двојицу мушкараца које је Велика Британија именовала као осумњичене за тровање бившег двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солзберију, изјавио је руски председник Владимир Путин, наводећи да с њима у вези "ништа криминално не постоји".

Путин је навео и да су те особе познате руским званичницима и да нису радиле за војску.

"Ти мушкарци су официри руске војне обавештајне службе ГРУ. Влада је открила њихову улогу у ГРУ, њихове оперативце и методе, ову позицију су подржали наши међнародни савезници", рекао је портпарол Терезе Меј новинарима, пренео је Ројтерс.

Он је додао да је Британија у више наврата тражила од Русије да објасни шта се догодило у Солзберију у марту, али да су они одговарали нејасноћама и лажима.

"Не видим ништа што би сугерислао да се то променило", рекао је портпарол Терезе Меј.

Очекује се изјава једног од осумњичених у случају Скрипаљ

Један од руских држављана осумњичених за тровање бившег шпијуна Сергеја Скрипаља и његове ћерке изјавио је да постоји могућност да ће се јавно огласити о овом случају идуће недеље.

Петров је, преноси Ројтерс, до сада одбио да коментарише случај Скрипаљевих.

Подсећа се да је у неколико наврата само рекао да ради за једну фармацеутску компанију у сибирском граду Томску.

"За сада немам коментар. Можда касније. Следеће недеље, мислим", рекао је један од осумњичених.

број коментара 0 Пошаљи коментар