Више од 3.600 случајева злостављања у Католичкој цркви у Немачкој

У периоду од 1946. до 2014. године, најмање 1.670 католичких свештеника је било умешано у 3.677 случајева сексуалног злостављања у Немачкој, пише немачки магазин "Шпигл".

Католички свештеници починили су 3.677 случајева сексуалног злостављања у Немачкој од 1946. до 2014. године, пише Шпигл на свом сајту.

Немачки магазин наводи да се у извештају о сексуалном злостављању унутар Католичке цркве у Немачкој, у који је имао увид, закључује да је више од половине жртава имало 13 или мање година, и да је већином реч о дечацима.

У извештају, који су три универзитета урадила за Немачку бискупску конференцију, пише да је сваки шести случај укључивао силовање, а најмање 1.670 свештаника је било умешано, преноси АП.

За сада се Немачка бискупска конференција није огласила, али је најавила да припрема одговор.

Папа позвао бискупе на разговор о превенцији злостављања

Папа Фрања заказао је за фебруар наредне године разговор с председницима свих бискупских конференција широм света а на тему превенције сексуалног злостављања од стране свештенства и заштите деце.

Папини саветници најавили су ту одлуку данас, а разлог је чињеница да су сексуални скандали у Католичкој цркви довели у кризу његово управљање црквом.

Састанак који ће бити одржан од 21. до 24. фебрура је први такве врсте и сигнализира да је сексуално злостављање глобални проблем, а не само англо-саксонски, како су многи црквени лидери дуго истицали, пренео је АП.

број коментара 0 Пошаљи коментар