Меркел: Разумем забринутост, али мржња није одговор

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да озбиљно схвата забринутост Немаца у вези с кривичним делима које чине мигранти, али је поручила да "нема оправдања" да се на то одговара мржњом, гајењем симпатија према нацизму или насиљем.

Меркелова је, у обраћању парламенту, истакла да разуме да су многи забринути због насилних кривичних дела миграната после убиства једног Немца у Кемницу због чега су ухапшени Ирачанин и Сиријац.

Немачка канцеларка је истовремено и осудила демонстрације ултрадесничара у Кемницу, на истоку Немачке, током којих је повређено неколико страних држављана.

"Нема оправдања или изговора за мржњу, примену насиља, коришћење нацистичких симбола и непријатељство према људима који другачије изгледају", поручила је Aнгела Меркел.

Канцеларка је позвала чланице ЕУ да буду солидарне и обезбеде да европска гранична управа, Фронтекс, има довољно овлашћења да би била екфикасна и да би помогла у заустављању илегaлних миграција, у складу са плановима Европске комисије, пренео је Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво