Ен-Би-Си: Истрага болести америчких дипломата – Русија уплетена

Истрага америчких служби о тајанственој болести њиховог дипломатског особља на Куби и Кини показује да је Русија главни осумњичени, преноси Eн-Би-Си.

Та телевизија је, позивајући се на неколико неименованих званичника, навела да Еф-Би-Ај, ЦИА и друге америчке агенције указују на уплетеност Русије, али да докази нису довољни да би САД ту земљу јавно прогласиле одговорном.

Амерички званичници су у јулу саопштили да истражују здравствене проблеме у амбасади на Куби и да не знају шта је у позадини тајанствене болести, која је почела 2016. и заразила 26 чланова дипломатског особља.

Симптоми су губитак слуха, зујање у ушима, вртоглавица, главобоља и умор, што спада у "блажу трауматску повреду мозга", саопштили су тада званичници Стејт дипартмента.

Кубанске власти, које спроводе сопствену истрагу, негирале су сваку уплетеност или сазнање о томе што је у позадини тајанствене болести.

Према наводима Eн-Би-Сија, САД верују да су против њихових дипломата употребљена софистицирана електромагнетна оружја, "можда заједно с другим технологијама".

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво