Москва: Снима се изрежирани хемијски напад у Сирији

Снимање изрежираног хемијског напада који је наводно извела сиријска војска против цивила већ је у току у Идлибу, уз помоћ терориста, саопштио је новинарима Руски центар Министарства одбране за помирење супротстављених страна у Сирији.

На основу података добијених од грађана области Идлиб, тренутно се снима изрежирана провокација наводног хемијског напада који је извела сиријска војска против цивила у Џиср Аш-Шугуру, навео је Центар.

У саопштењу се додаје да је у Џиср Аш-Шугур стигло неколико блискоисточних ТВ канала, као и водећи регионални амерички ТВ канал ради прављења изрежираног снимка, пренео је Тас.

Сценарио изрежираног снимка састоји се од пружања помоћи грађанима Џиср Аш-Шугура и активистима цивилне одбране (такозваним Белим шлемовима) након наводне употребе такозваних барел бомби са токсичним супстанцама.

Екстремисти су јутрос испоручили два узорка са отровном супстанцом укључујући хлор да би обезбедили да снимање изгледа "природно", саопштио је Центар.

Руска војска наводи да ће сви ти видео-материјали бити послати у уредничке канцеларије ТВ канала након што буду постављени на друштвеним мрежама.

Руско Министарство одбране је у августу упозорило да екстремисти, заједно са британским обавештајним службама, припремају изрежирани напад хемијским оружјем у области Идлиб, како би за то окривили сиријску владу, што би био изговор за напад на владине објекте.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво