Конашенков: Изрежирани хемијски напад у Сирији планиран за вечерас

Лидери група Хајат Тахрир ел Шам и Хизб ел Туркистани ел Ислам, као и локални координатори Сиријске цивилне одбране, договорили изрежиране инциденте уз употребу отровних супстанци против цивила, тврди портпарол министарства одбране Русије Игор Конашенков.

Игор Конашенков каже да је Министарство одбране добило информацију да су се лидери група Хајат Тахрир ел Шам и Хизб ел Туркистани ел Ислам, као и локални координатори Сиријске цивилне одбране окупили у терористичком командном центру у Идлибу 7. септембра.

На том састанку они су, према његовим речима, договорили сценарије изрежираних инцидената уз употребу отровних супстанци против цивила који би били приписани сиријској влади и сви треба да се спреме до вечерас, преноси Тас.

Специјална команда неких "страних пријатеља сиријске револуције" сигнализираће терористима да започну примену практичне провокације у провинцији Идлиб, рекао је Конашенков.

Нагласио је да руска војска наставља да прати ситуацију у Сирији и акције војних група различитих земаља на Блиском истоку.

Русија је и раније више пута упозоравала да се могу очекивати инсценирани хемијски напади у Сирији.

Опсерваторија: Интензивирани ваздушни удари на Идлиб

Сиријска и руска војска интензивирале су ваздушне нападе на јужном ободу провинције Идлиб, последњег упоришта побуњеника у Сирији, тврде активисти Сиријске опсерваторија за људска права.

Наводе да су у 60 ваздушних напада убијена најмање четири цивила на југу Идлиба, тврдећи да су владине снаге у бомбардовању користиле неселективне барел-бомбе, преноси АП.

Напади су интензивирани дан након трилатералног самита у Техерану на којем су Иран и Русија подржали војну кампању у Идлибу, упкрос позиву Турске на примирје.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво