Амбасадор Русије у УН поново оптужио Британију

Амбасадор Русије при Уједињеним нацијама Василиј Небензја оптужио је Велику Британију да производи "коктел неоснованих и произвољних чињеница".

Василиј Небензја је истовремено одбио да сарађује у истрази о тровању бившег руског шпијуна која има само једну сврху –  а то је "да покрене одвратну анти-руску хистерију и да увуче друге земље у ту хистерију", преноси АП.

Небензја је у Савету безбедности УН рекао да су тврдње Британије да су двојица агената руске специјалне обавештајне службе покушала да убију Сергеја Скрипаља и његову кћерку у Солзберију уз помоћ нервног агенса "чиста измишљотина" пуна недоследности.

Додао је да британске власти "и даље немају доказа да је Русија одговорна за Солзбери, као ни било какву јасну верзију о ономе шта се тамо догодило".

број коментара 4 пошаљи коментар
(петак, 07. сеп 2018, 10:35)
Воронцов [нерегистровани]

Британија вечити непријатељ Русије

Русија им је само добро дошла у тренутцима када је неко опасно угрозио Британију.Чим опасност прође опет у акцију против Русије.Таква је цела историја.

(петак, 07. сеп 2018, 10:02)
anonymous [нерегистровани]

Komentar

Klasicne podvale Zapada,svet ih je upoznao ranije mi kasnije,ali im nedostaje maste u podmetanjima.Stalno isti recept u koji na kraju vise niko ne veruje.

(петак, 07. сеп 2018, 09:36)
Nenad [нерегистровани]

Sve je moguce.....

Britanija je danas jedan ranjeni lav na izdisaju.Sumnja se da i kod nas povlace konce na nasu stetu.Ovo je samo pocetak Britanija je u velikom problemu izlaze iz EU bez ikakvog plana, ne poseduju nikakve prirodne resurse, proizvode samo 50% hrane koja im je potrebna.Strane banke su otisle a bogati stranci zajedno s njima, novci se polako tope sve u svemu jako lose stanje koje pravi velike frustracije.

(петак, 07. сеп 2018, 09:33)
глас разума [нерегистровани]

Лажне оптужбе

Да је Русија заиста хтела да убије Скрипаља, он данас не би био жив... руске службе су довољно моћне и професионалне да би то извеле на савршен начин. Ово је само још једна у низу сплетки, главних сплеткароша у целом свету. Али се по овоме јасно види, да ни они нису више мајстори за сплетке какви су некад били. Једноставно њихово време полако пролази и они су већ одавно на силазној путањи. Ово су неки последњи и очајни покушаји да свет убеде у нешто у шта наравно ни они сами не верују!