Конте: Спремају се казне због рушења моста у Ђенови

Италијанска влада ради на казнама које би могле да се примене против групације "Атлантија", због трагичног рушења моста у Ђенови, рекао је италијански премијер Ђузепе Конте.

"Тај предмет (о казнама) је у мојој торби и путује са мном последњих неколико дана", рекао је Конте у интервјуу за Коријере дела Сера, пренела је агенција Ројтерс.

Конте је рекао да је 500 милиона евра, колико је понудила групација "Атлантија" за помоћ жртвама несреће, скромна цифра.

"Они би могли да учетвороструче ту суму у међувремену", истакао је италијански премијер. 

Упитан да ли влада планира да национализује сектор концесија за ауто-путеве, Конте је рекао да влада проучава најбољи начин да се задовољи јавни интерес. 

Како је рекао, Рим је већ добио алтернативне понуде од "Атлантије" о обнављању моста.

Оператор "Austrada pet l'Italia", који је у саставу групације "Атлантија", руководио је мостом у Ђенови, који се срушио прошле седмице.

Италијански стручњаци су утврдили још почетком године да је корозија на металним кабловима на надвожњаку у Ђенови ослабила чврстину конструкције и носивост за чак 20 одсто.

Налаз је објављен неколико месеци пре него што се део тог надвожњака срушио и однео 43 живота. И поред тих налаза, ни ресорсно министарство, ни компанија "Аутострада", задужена за одржавање ауто-пута, нису сматрали неопходним да ограниче саобраћај или да га преусмере. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи