Трамп: Турска прави ужасну грешку, неће бити уступака

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је за "Ројтерс" да неће правити уступке Турској како би амерички свештеник Ендру Брансон, оптужен за учешће у неуспелом пучу у Турској 2016. године, био ослобођен.

Како каже амерички председник, мислио је да је постигао договор са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом када је помогао у убеђивању израелских власти да пусте једног затвореног турског држављанина. Трамп је тада помислио да ће Ердоган ослободити Брансона.

"Веома је тужно ово што Турска ради. Мислим да праве ужасну грешку. Неће бити уступака", рекао је Трамп у ексклузивном интервјуу за Ројтерс.

Трамп је увео тарифе на извоз турског челика и алумнијума као одговор на то што Брансон није пуштен, али није забринут да ће се економска штета проширити у Европу.

"Нисам нимало забринут. Нисам забринут. Ово је исправна ствар", рекао је Трамп, упитан да ли постоји могућност штете и по економије других земаља.

По питању могућег састанка са председником Ирана Хасаном Роханијем, који је Трамп помињао раније овог месеца, амерички председник је рекао да је у реду ако жели да се састане, али ако не: "Нимало ме није брига".

Званични Техеран укључујући и врховног вођу Ирана Али Хамнеија одбили су Трампову понуду за састанак.

Што се тиче Русије, амерички председник каже да би размотрио укидање санкција Москви уколико би они били вољни да сарађују по питању Украјине или Сирије.

Упитан о друштвеним мрежама, Трамп сматра да је "веома опасно" да компаније као што су Фејсбук и Твитер стварају сопствене смернице.

Друштвене мреже су на удару Конгреса, подсећа Ројтерс, додајући да се проналазе начини сузбијања стране пропаганде на овим платформама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво