Ломбок погодила серија земљотреса, 11 особа погинуло

Најмање 11 особа је погинуло у неколико јаких земљотреса који су погодили индонежанска острва Ломбок и Сумбава.

Први земљотрес јачине 7,2 јединице по Рихтеру догодио се у недељу ујутру, а око 22 сата по локалном времену догодио се још један, јачине 6,9 степени, након кога је уследило још неколико јачих потреса, што је изазвало покретање клизишта, преноси АП.

Национална служба за катастрофе саопштила је да је најмање 11 особа погинуло када се због земљотреса урушила зграда, а оштећено је више од 1.800 кућа.

Серија земљотреса изазвала је панику дела грађана округа Сембалун у планинском делу Ломбока, а на острву Сумбава земљотрес је узроковао пожар у урушеној згради.

Земљотрес који је трајао пет до 10 секунди осетио се и на суседном Балију, као и на источном делу Јаве.

За сада нема извештаја о причињеној материјалној штети од земљотреса који су почели јуче у јутарњим сатима и са паузама трајали до вечерњих часова.

АП преноси да је на острву нестало струје и да има уништених зграда.

Острво Ломбок је 5. августа погодио разоран земљотрес у којем је погинуло више од 430 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво