Кремљ: Озбиљни и детаљни разговори Путина и Меркелове

Руски председник Владимир Путин и немачка канцеларка Ангела Меркел три сата су разговарали у замку Мезеберг, северно од Берлина, а разговори су, како је саопштио портпарол Кремља, били озбиљни и детаљни.

"Био је то дуг разговор, веома озбиљан и детаљан", рекао је новинарима после разговора портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Путин је пренео Ангели Меркел да је спреман да настави дијалог са немачким компанијама, навео је Песков.

Како је пренео, Путин и канцеларка Меркел су "детаљно разговарали о билатералним односима и са задовољством констатовали да је обим трговинске размене између две земље у порасту", пренела је агенција Тас.

Песков је навео да је Путин током разговора са немачком канцеларком позвао европске земље да активно помогну повратак сиријских избеглица својим домовима.

"Они су детаљно разговарали о сиријском питању. Путин је указао да се процес повратка избеглица у Сирију постепено појачава и позвао је европске земље да дају свој допринос да тај процес буде неповратан", рекао је Песков.

Додао је да је покренуто и питање политичког решења у Сирији.

Уочи почетка разговора, Путин је рекао да ће пројекат изградње гасовода "Северни ток 2" омогућити Европи да задовољи растућу тражњу за енергентима и да не искључује могућност транзита гаса преко Украјине.

"Заједно са немачким партнерима радимо на пројекту гасовода Северни ток 2. Његова имплементација ће омогућити унапређење европског гасног транспортног система, диверзификацију рута снабдевања и смањивање ризика транзита, а, пре свега, задовољење растуће европске тражње за енергентима", истакао је Путин.

Путин је нагласио да је "Северни ток 2" ексклузивно економски пројекат и да не искључује могућност наставка транзита испорука руског гаса преко територије Украјине.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво