Ђенова се опрашта од жртава трагедије

У Италији је Дан жалости због погибије 41 особе у урушавању моста у Ђенови. Њих 18-оро су сахрањени уз највише државне почасти, а испраћају су присуствовали председник и премијер Италије.

Комеморацији је у павиљону Ђеновског сајма, осим родбине присуствовао и највиши државни врх Италије: председник Серђо Матарела и премијер Ђузепе Конте. Упућене су речи утехе и саосећања породицама.

"Ово је трагедија која је дотакла свакога. И ми смо користилил мост и то је могло да се деси било коме од нас. То се догодило нашима ближњима и патимо због тога", рекао је бискуп Николо Анселми

Рођаци су пре сахране, поставили фотографије настрадлих. Првобитни шок због трагедије, заменио је гнев.

"Мој син није умро. Он је убијен, јер држава не брине о својим грађанима. И не само мој син, још 40-оро људи је мртво", рекао је Роберто Батилоро.

Многи Ђеновљани су одлучили да не учествују у званичном - "државном дану жалости". Сматрају да њихови најближи треба да буду сахрањени на приватној сахрани.

Настављена је потрага за страдалима. Користе се тешка механизација и машине за рашчишћавање рушевина срушеног надвожњака у Ђенови. Италијански медији преносе да су извучена још три тела, чиме се број жртава повећао на 41. 

Агенција Анса наводи да су тела, највероватније породице која је пошла на одмор, пронађена у смрсканим колима испод бетонског блока. Због урушавања моста Моранди - отказана је сутрашња утакмица Ђенова и Сампдорија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво