Брод "Акваријус" са мигрантима пристао у Валету

Хуманитарни брод "Акваријус", са 141 мигрантом, пристао је у луку Валета на Малти, чиме је окончан петодневни спор између чланица ЕУ које нису дозволиле његово упловљавање у поједине луке.

Пристанак брода на Малту, којим управљају француско-немачка хуманитарна организација СОС Медитеран и Лекари без граница, реализован је након што су Француска, Немачка, Луксембург, Португалија и Шпанија јуче договориле прихват миганата, спасених недалеко од обала Либије прошле недеље.

Хуманитарне организације наводе да је на броду више од 70 деце.

Малта ће послужити као логистичка база и 141 мигрант ће бити дистрибуиран између Француске, Немачке, Луксембурга, Португалије и Шпаније, саопштила је малтешка влада.

Уз подршку Европске комисије ове државе су се сложиле да приме део миграната, Шпанија ће примити 60 миграната написао је на свом Твитер налогу шпански премијер Педро Санчес, а Португалија је саопштила да ће примити 30 миграната из брода "Акваријус". 

Малтешка влада је саопштила и да је јуче спасила и примила на Малту 114 миграната од којих ће 60 бити дистрибуирано међу државама чланицама ЕУ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи