Француска, ухапшено двоје због излагања кампа опасности

Француско тужилаштво саопштило је да је полиција ухапсила двоје запослених у немачкој агенцији која управља кампом на југу Француске, из кога су, због поплава, евакуисани многи туристи, а једна особа се води као нестала.

Тужилац у Ниму, Ерик Морел рекао је за БФМ да полиција саслушава два службеника "због тога што је камп, упркос упозорењу власти, смештен на локацију која је изложена ризику од поплава".

Како јавља АП, из кампа је евакуисано 119 деце, махом из Немачке, након што се излила оближња река.

Стотине спасилаца је уз помоћ хеликоптера евакуисало око 1.600 особа, од којих су већина били кампери у департманима Гар, Ардеш и Дром, на југу Француске, где су обилне кише изазвале поплаве, а реке и потоке претвориле у бујице, саопштило је француско Министарство унутрашњих послова.

Највиши регионални звничник, Тјери Дусе, рекао је за француски канал БФМ ТВ да је из пет кампова евакуисано око 750 особа.

Како се наводи, ангажован је и тим ронилаца, јер је пријављен нестанак мушкарца из Немачке (70), који је радио као контролор у кампу Сен Жилијен де Перолас, и за кога се претпоставља да су га однеле воде док се налазио у свом аутомобилу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво