Милијардер адвокат ухапшен у САД због дроге

Против милијардера и адвоката Хенрија Т. Николаса III подигнута је оптужница због трговине наркотицима, након што је ухапшен почетком недеље заједно са једном женом у Лас Вегасу.

Николас је ухапшен у уторак у једном казино и стриптиз клубу у Лас Вегасу, а под сумњом да је кријумчарио хероин, кокаин, метамфетамин и екстази, рекао је јуче за АП полицајац Лари Хадфилд.

Николасов правни заступник Дејвид Чесноф рекао је америчкој агенцији да његов тим води сопствену истрагу и да ће се "са чињеницама суочити на суду", а судска документа показују да је Николас пуштен без кауције да се брани са слободе.

Николас је, како агенција наводи, био кооснивач копаније за израду чипова "Broadcom Corp." 1991. године а поднео је оставку на место председника и извршног директора 2003. године.

Против њега је 2008. године подигнута оптужница због дроге и безбедносне преваре.

Прва оптужница је одбачена 2009, а друга, за наркотике, 2010. године.

Овај милијардер је адвокат жртава злочина, а финансирао је кампању у САД за законске мере којима се жртвама злочина и члановима њихових породица гарантују одређена права.

"Марсин закон" 

Такозвана Повеља права жртава, "Марсин закон", добила је име по Николасовој сестри Марсели, "Марси" Николас, студенткињи колеџа у Калифорнији коју је бивши момак пратио и убио 1983. године.

Агенција подсећа да пет држава – Калифорнија, Охајо, Илиноис, Северна и Јужна Дакота имају усвојен "Марсин закон".

Јужна Дакота је тај закон променила раније ове године како би полицији и тужилаштву помогла да умањи непредвиђене бирократске проблеме које је изазвао.

Национална организација која се залаже за усвајање "Марсиног закона" саопштила је у четвртак да је сврха тог закона "далеко већа од било које особе".

"Оптужбе у медијима не би требало мешати са Марсиним законом, покретом за права жртава кога је основао доктор Николас, а који толико пуно жртава, адвоката, званичника и волонтера покушавају да уведу широм државе", наведено је у саопштењу.

Хенри Николас је у четвртак ухапшен заједно са Ешли Фарго.

Хадфилд је рекао да се она суочава са истим оптужбама као и Николас, судски подаци показују да је и она пуштена без кауције да се брани са слободе, а да је саслушање заказано за септембар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи