"Немачка предузећа озбиљно погођена Трамповим санкцијама"

Пословне асоцијације у Немачкој упозоравају да компаније те земље трпе све већу штету због политике санкција америчког председника Доналда Трампа, међу којима су и оне против Ирана, као и због тарифа које уводи у ескалирајућем трговинском рату са Кином.

Свакако да америчка политика утиче на немачку спољну трговину, изјавио је шеф трговинске асоцијације БГА Холгер Бингман за Ројтерс.

Председник сектора за спољну трговину при Савезној индустријско-трговинској комори Немачке (DIHK) Фолкер Трејер тврди да међународно окружење постаје све комплексније за немачке фирме.

Многи немачки трговински партнери су, према његовим речима, погођени мерама САД и њиховим ефектима, што заузврат штети њиховом пословању са немачким компанијама.

Бингман је позвао немачку владу да представи план заштите немачких предузећа након најновијих америчких санкција Ирану, наводећи да би ако Берлин то не уради, немачке фирме могле постепено престати да послују тамо.

Немачки министар иностраних послова Хајко Мас изјавио је у понедељак да су Немачка, Француска и Британија одлучне да заштите европске компаније које послују у Ирану користећи блокирајући статут, европски закон о блокади санкција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи