Десетине убијених у Јемену, међу њима и деца

Најмање 50 особа је убијено, међу којима има и деце, док је 77 рањено у ваздушном нападу коалиције предвођене Саудијском Арабијом на прометну пијацу на северу Јемена, где је пролазио аутобус, јавља телевизија "Ал Масирах", која је под контролом побуњеника.

Међународни комитет Црвеног крста саопштио је на свом налогу на Твитеру да је њихов тим у болници у Сади избројао 29 тела деце, све млађих од 15 година.

Наводи и да је њихов медицински тим пружио помоћ 48 рањених особа, међу којима је 30 деце.

Телевизјиа Ал Масирах приказала је драматичне снимке рањене деце, њихову одећу и школске торбе прекривене крвљу док леже на болничким носилима.

У међувремену, коалиција предвођена Саудијском Арабијом саопштила је да је напала побуњенике Хуте који су јуче испалили ракету на јужни део те краљевине.

Напади су се се догодили на пијаци у Дахијану у провинцији Сада, упоришту побуњеника познатих као Хути.

Према наводима јеменских племенских вођа, који су тражили да остану анонимне из страха од одмазде, аутобус је превозио цивиле, међу којима је био велики број деце.

Јеменске племенске вође за нападе су окривиле коалицију на челу са Саудијском Арабијом која ратује против шиитских побуњеника у Јемену.

Саудијска Арабија: На мети су били побуњеници

Портпарол коалиције на челу са Саудијском Арабијом, Турски ал-Малки, рекао је раније данас да су на нишану напада у Сади били побуњеници који су испалили ракету на јужни део те краљевине "усмерену на стамбене зоне" при чему је убијена једна особа, а рањено 11 људи.

Саудијска Арабија подржава међународно признату јеменску владу и у рату је са Хутима од марта 2015.

Побуњеници контролишу већи део северног Јемена, укључујући престоницу Сану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи