Снажан тајфун приближава се Токију, угрожено 100.000 људи

Снажан тајфун приближава се Токију, претећи областима на обали Пацифика североисточно од престонице обилним кишама и јаким ветровима, што је довело до отказивања летова и евакуација у околним градовима, где је угрожено више од 100.000 људи.

Центар тајфуна "Шаншан" регистрован је 200 километара југоисточно од Токија а очекује се да ће се сутра померити ка северу, дуж источне обале главног јапанског острва, можда баш у време јутарње саобраћајне гужве, преноси Ројтерс.

Јапанска метеоролошка служба упозорила је да би на Токио и околне области могло да се сручи чак 300 милиметара кише по квадратном метру у року од 24 сата с ветровима јачине од 180 километара на сат.

"Шаншан" ће се највероватније споро кретати, што значи да би обилна киша могла у једној области да пада дуго, наводи ова служба.

Град Мобара, источно од Токија, наложио је евакуацију целокупном становништву од око 90.000 људи.

Више других градова у близини јапанске престонице такође је неким становницима наложило да се евакуишу, па је број угрожених порастао на више од 100.000, наводи државна телевизија НХК.

Иста ТВ станица преноси да су авио-компаније отказале више од 160 летова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво