Захлађење у односима Саудијске Арабије и Канаде, обустављени летови

Спор између Канаде и Саудијске Арабије настао је када су канадски званичници критиковали хапшење активисткиња за женска права у Саудијској Арабији и тражили да се оне ослободе. Након тога, обустављени су летови из главног града Ријада до Канаде, а канадском амбасадору дат је рок од 24 сата да напусти Саудијску Арабију.

Такође, замрнути су и сви трговински односи са Канадом, а Отава је најавила да ће и даље бранити људска права.

Како се наводи, појавио се још један знак нарушених односа две земље, а то је објава на једном Твитер налогу, за који Би-Би-Си каже да је наводно повезан са саудијским властима, а на којој се види фотографија авиона који лети ка чувеној Kанадској националној кули у Торонту.

Слика је прекривена текстом: "Сваког ко се меша у туђе послове, задесиће оно што му није мило''.

Та објава изазвала је "буру" на друштвеним мрежама, а многи су је упоредили са сликама рушења кула близнакиња у Њујорку 2001. године.

Профил на Твитеру је убрзо избрисан, али су је други корисници снимили и она је кружила интернетом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво