Француска влада убедљиво прошла оба гласања о неповерењу

Француска влада пребродила је два покушаја опозиције да јој изгласа неповерење због скандала у вези са телохранитељем председника Француске Емануела Макрона, чиме је потврђено да Макрон у парламенту има чврсту већину, јавља "Ројтерс".

Предлог конзервативне опозиционе партије за изгласавање неповерења влади подржало је 143 посланика, премало у односу на 289 гласова неопходних за обарање владе, док је предлог савеза левичарских партија добио само 74 гласа.

Тиме су заокружене бурне две недеље у француској политици изазване снимком на којем се види како Макронов телохранитељ пребија демонстранте, што је изазвало до сада најозбиљнију кризу од доласка Макрона на власт.

Макронова партија Република у покрету има већину у доњем дому парламента и ниједан посланик из председникове партије није данас гласао супротно од својих колега из странке. 

Бивши помоћник за безбедност француског председника Емануела Макрона, Александар Бенала, недавно је изјавио да је направио грешку интервенцијом у полицијској операцији на протесту у мају, али нагласио да не мисли да је тиме издао председника.

Бенала је 1. маја снимљен како бије младог демонстранта, а убрзо након објављивања тог снимка је отпуштен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије