Шпанија тражи новчану помоћ од ЕУ

Као помоћ у одговору на растући прилив миграната на југ Шпаније, та земља, хитно је затражила од Европске комисије 35 милиона евра, а Комисија разматра тај захтев.

"Шпанија је затражила додатну хитну помоћ, захтев смо примили и сада га брзо разматрамо", изјавила је портпаролка Комисије Наташа Берто на конференцији за новинаре, преноси портал Политико.

Напоменула је да тај тренд "није нов" и да су лидери ЕУ већ обећали Шпанији већу помоћ на самиту Европског савета у јуну.

Од 2016, мигранти све више користе западномедитеранску руту преко Марока и Гибралтарског мореуза, а Шпанија је сада постала главна капија за улазак у ЕУ са Медитерана, након што су примењене оштре мере на рути између Либије и Италије.

Ове године, до 18. јула, 18.600 миграната стигло је до Шпаније из Марока, према подацима Међународне организације УН за миграције, што је двоструко више него у истом периоду лане, али су ове бројке ипак и даље мање у поређењу са бројем мигранта који су 2015. стигли у Грчку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво