Шпанија прихватила скоро хиљаду миграната с бродова

У последња два дана Шпанија је прихватила скоро 1.000 миграната који преко Средоземног мора желе да се домогну европске обале, саоштила је поморска спасилачка служба те земље.

Током јутра до шпанске обале је спроведено 206 миграната који су се налазили на 10 бродова, док је претходног дана њих 774 прихваћено са 52 брода, пренела је агенција АП.

У 2018. години је више од 20.000 миграната пристигло бродовима из Африке у Шпанију, а више од 1.500 људи је умрло од почетка године у покушају да пређу Средоземно море, често у претрпаним бродовима који нису предвиђени за путовања по отвореном мору.

Мигранти изненадили купаче на Тенерифама

Купачи на плажи Дел Кануело на Тенерифима у Шпанији били су затечени када се на обалу искрцало педесетак миграната.

На снимку, који је направљен у петак, 27. јула, види се пренатрпан гумени чамац како пристаје на обалу и мигранти који из њега искачу и беже ка оближњој шуми.

Међу мигрантима било је и деце и најмање једна трудница, преноси шпански "Паис".

Снимци су се појавили и на друштвеним мрежама, а поједини корисници су приметили да нудисти, којих је такође било на плажи, нису имали времена ни да се покрију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво