Иран, најмање 287 повређених у земљотресу

Најмање 287 људи је повређено у земљотресу јачине 5,9 степени по Рихтеру који је погодио западни Иран, неколико сати након што су два земљотреса уздрмала јужну покрајину Хормозган.

Гувернер провинције Керманшах Хошанг Базванд изјавио је да је осам особа хоспитализовано, док су остали пуштени на кућно лечење, преноси Ројтерс.

Ирански државни медији преносе да су два ранија земљотреса јачине 4,7 и 5,7 степени по Рихтеру оштетила зграде у неколико села.

Шеф спасилаца у иранском Црвеном полумесецу Мортеза Салими изјавио је да су та два земљотреса била слаба и да су узроковала рушење зидова.

Како се наводи, у Ирану се укрштају главне геолошке линије и претходних година претрпео је неколико разорних земљотреса.

Последњи такав догодио се у новембру прошле године, био је јачине 7,3 степена по Рихтеру и тада је страдало око 620 особа, а хиљаде је повређено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво