Јужна Африка, из заседе убијено 11 таксиста

Једанаест таксиста убијено је у Јужној Африци, када је њихов минибус улетео у заседу док су се враћали са сахране свог колеге.

Сви убијени су чланови Удружења таксиста провинције Гаутенг, у којој се налази највећи јужноафрички град Јоханезбург.

Њих су непознати починиоци у суботу увече сачекали у заседи на путу у југоисточној провинцији Квазулу-Натал и отворили ватру на минибус.

"У овој области има пуно насиља међу таксистима. Возило је нападнуто из заседе. Има 11 мртвих, док су четворица озбиљно рањена и налазе се у болници. ", изјавио је портпарол локалних власти.

Додаје да се испитује случај и трага за починиоцима.

Минибус је у Јужној Африци најпопуларнији облик такси превоза, и чести су случајеви насиља између ривалских група које се боре за доминацију у превозу на профитабилним рутама, преноси Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи