Једна жртва талачке кризе у Лос Анђелесу, ухапшен нападач

У талачкој кризи у Лос Анђелесу, убијена је једна особа, а шест је рањено, када је наоружани нападач упао у супермаркет "Трејдер Џос" и око три сата држао десетине људи као таоце пре него што се предао полицији.

Нико од осталих талаца није озбиљно повређен у инциденту који се догодио у самопослузи "Трејдер Џос" у Лос Анђелесу. 

Ен-Би-Си њуз преноси наводе полиције да је све почело јуче по подне по локалном времену као случај породичног насиља када је осумњичени 28-годишњак пуцао у своју бабу и још једну женску особу, да би потом из те зграде киднаповао другу жену и бабиним аутомобилом побегао заједно са њом. Полицајци су кренули у потеру за њим и он је лоциран на подручју Холивуда.

"Током потере, осумњичени је више пута пуцао на полицајце. Када је изашао из возила, уследила је додатна пуцњава између полицајаца и осумњиченог ", навели су полицијски званичници.

Градоначелник Лос Анђелеса Ерик Гарсети изјавио је да је осумњичени пуцао на полицајце кроз задње стакло аутомобила и онда се закуцао возилом у супермаркет који се налази у кварту Силвер Лејк и ушао у радњу у којој је у том тренутку било 50 људи.

Осумњичени је део купаца узео за таоце, а током тросатне драме неки од људи су пуштени или су успели да побегну, да би на крају њихов отмичар затражио од полиције да сам себи стави лисице и предао се, изашавши из радње са неколико талаца.

Шеф полиције Лос Анђелеса Мајкл Мур рекао је да се верује да је жена која је страдала упуцана када је осумњичени изашао из возила и није јасно да ли ју је убио осумњичени или је страдала у размени ватре.

Гарсети је навео да је баба осумњиченог упуцана седам пута и не зна се још увек да ли је преживела, док је другу жену пре почетка потере нападача само окрзнуо метком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво