Велика акција Европола против онлајн превара – ухапшено 15 особа

После шестогодишње припреме и координације у међународној операцији, ухапшено је 15 особа осумњичених за онлајн превару којом је нанета штета до 18 милиона евра, саопштио је Европол.

У акцији од 12. до 15. јуна претражена је 31 кућа на Кипру, у Естонији, Финској, Немачкој, Летонији, Литванији, Швајцарској, Украјини и Уједињеном Краљевству.

Вођа ове криминалне организације ухапшен је на Кипру, а остали осумњичени приведени су у Летонији, Финској, Немачкој, Британији, Естонији, Литванији, Швајцарској и Украјини.

Од 2012. године откривено је више од 35.000 случајева превара на интернету.

У свим случајевима разне онлајн компаније наручивале су висококвалитетну робу кредитним картицама са лажним подацима преко мреже продајних агената.

Примаоци ове робе, посредници или такозване "муле" поново би послале пакете на нове адресе углавном у источној Европи.

Сви починиоци користили су тајна имена и шифрован приступ мрежи, а исплата се вршила преко криптовалута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се