Макронов помоћник тукао демонстранта, суспендован на 15 дана

Помоћник француског председника Емануела Макрона задужен за безбедност тукао је младог учесника првомајских протеста при чему је носио полицијски шлем, што се види на недавно објављеном видео-снимку, а због овог инцидента је суспендован на две недеље, рекао је Макронов портпарол.

Опозициони лидери и део јавности, међутим, критикују Макрона јер сматрају да је казна за овакво понашање његовог помоћника Александра Бенале преблага, након што је на друштвеним мрежама објављен снимак протеста на којем се види како Бенала вуче једну жену, а потом туче младића на земљи, преноси АП.

У одговору на критике јавности, портпарол Јелисејске палате рекао је да је суспензија без плате и промена надлежности Александра Бенале, "најтежа" која је икада наложена у председничкој палати.

"Помоћник Александар Бенала добио је дозволу да протестима присуствује само као посматрач. Он је, очито, деловао изван оквира својих овлашћења. Одмах га је позвао шеф председниковог кабинета и суспендовао га на 15 дана. То је казна за неприхватљиво понашање", саопштио је портпарол Бруно Роже-Пети.

Уз то, неименовани правосудни званичник изјавио је да је покренута прелиминарна истрага због "насиља које је спровео неко ко је задужен за мисију у јавној служби".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво