САД: Марија Бутина остаје у притвору

Амерички Окружни суд је продужио притвор и одбио кауцију за Рускињу Марију Бутину (29), која је ухапшена 15. јула у Вашингтону под оптужбом да је радила као агент руске државе, јавља Тас.

Одлуку је донела судија Дебора Робинсон, а Бутина је оптужена да је деловала као агент Руске Федерације унутар САД, без одобрења државног тужиоца, како је саопштено из америчког Министарства правде.

Адвокат Бутине, Роберт Нил Дрискол, негира тврдње да је она руски агент, а истакао је да је она пре неколико месеци сведочила пред Обавештајним комитетом америчког Сената, где је пружила неопходна документа.

Сада се, по одлуци судије, налази у притвору, а ако буде осуђена прети јој и до 15 година затвора.

Федерални тужиоци сматрају да она има везе са руским обавештајцима и да постоји ризик да ће покушати да побегне из земље, преноси Ројтерс.

Током саслушања у Окружном суду, тужиоци су приказали фотографију Бутине како се састаје са наводним руским обавештајцем у једном ресторану у Вашингтону.

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова реаговала је изјавом да се "чини да ФБИ ради политички посао, уместо да извршава своју дужност борбе против криминала".

"Верујемо да поједине силе настављају са антируском хистеријом, јер су правили лажне приче о руском мешању у унутрашње послове Америке. Што се нас тиче, предузимиамо све могуће мере да заштитимо легитимна права и интересе руске грађанке", рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, преноси Тас.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара