Трамп на мети критика у Америци

Дан после историјског америчко-руског самита у Хелсинкију, не стишавају се критике на рачун председника Трампа. На мети је и демократа и републиканаца и медија. Посебно му се замера што је изостало снажно упозорење руском председнику поводом наводног мешања у америчке изборе. За Путина сусрет је био "садржајнији него што је очекивао".

"Издајник", "Путинова пудлица", "самит предаје" – тако велики део америчких и западних медија коментарише јучерашњи сусрет у Хелсинкију. Јединствени су у оцени да је руски председник тријумфовао. Према свом председнику ништа мање немилосрдни нису ни сенатори и конгресмени. На нож су га дочекале и демократе и републиканци. Твитер се црвени од увреда.

"Прес-конференција у Хелсинкију била је један од најсрамнијих наступа неког америчког председника до сада. Ниједан се није толико бедно понизио пред тиранином", рекао је републикански сенатор Џон Мекејн.

Бивши директор ЦИА Џон Бренан сматра да "то није ништа мање од издаје". "Не само да су његови коментари имбецилни, потпуно је у Путиновој шаци. Републиканске патриоте, где сте?", упитао је Бренан.

На оптужбе да се сврстао на Путинову страну, а против обавештајних служби своје земље у изјавама о руском мешању у америчку председничку кампању – Трамп појашњава да има велико поверење у своје обавештајце, али да две највеће нуклеарне силе морају добро да се слажу.

"Док је НАТО самит био сјајан и профитабилан, састанак са Путином био је још бољи. Нажалост, то није тако представљено. Лажне вести су полуделе", навео је Трамп на Твитеру.

За Путина самит је превазишао очекивања. У интервјуу Фоксу понавља своје изјаве да се Москва није мешала у америчке изборе.

"Руска држава се никада није мешала у унутрашње ствари, а поготово изборе у Сједињеним Државама. То су унутрашње политичке игре у Америци. Немојте руско-америчке односе држати као таоце те унутрашње политичке борбе", рекао је Путин.

У Америчком конгресу свеједно најављују разматрање нових санкција Русији. С друге стране, Кина је задовољна што Америка и Русија побољшавају односе и нада се да ће још више разговарати и сарађивати у будућности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво