Родитељи из Мексика у писму америчкој јавности: Очајни смо

Група мексичких миграната које су власти САД раздвојиле од њихове деце написала је отворено писмо америчкој јавности у ком моле да им се врате деца.

У писму се апелује на америчку јавност да им помогне у томе да се поново уједине са њиховом децом, коју су америчке пограничне снаге одвојеле од њих на граници и одвеле у посебне центре за децу миграната, преноси Си-Ен-Ен.

Писмо је потписало педесет четворо миграната, које су америчке граничне власти задржале у привременом притвору за илегалне мигранте "Порт Исабел" у градићу Лос Фреснос у америчкој држави Тексас.

У писму датираном 15. јула на шпанском језику, родитељи наводе да њихова деца више не препознају њихове гласове, да се осећају напуштеном и "без љубави".

Родитељи пишу да нису криминалци и да су дошли у САД како би спасили своје животе и животе своје деце.

"Нисмо били спремни за ноћну мору са којом се сада суочавамо. Влада САД је киднаповала нашу децу триковима и није нам дала могућност да се опростимо", пише у писму родитеља.

Родитељи наводе да су врло мало сазнали о својој деци за месец дана колико су раздвојени, као и да њихова деца живе међу странцима и да им је речено да нека живе са новим породицама.

"Сваки нови дан је болнији од претходног. Многи од нас су имали прилику да само једном разговарају са децом. Деца плачу, не препознају наше гласове и осећају се напуштено и невољено. Због тога се осећамо као да смо мртви", пише у писму.

За раздвајање деце миграната од родитеља окривљују америчког председника Доналда Трампа и његову политику према илегалној миграцији, уз подсећање да се још током председничке кампање 2016. залагао против миграната.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи