Европски министри о Трамповој изјави да је ЕУ непријатељ САД

Министри иностраних послова ЕУ дистанцирали су се од изјаве америчког председника Доналда Трампа да су Унија и САД непријатељи.

Немачки министар иностраних послова Хајко Мас изјавио је да Европа не може да се ослони на америчког председника Доналда Трампа, након што је он назвао ЕУ "нeпријатељем" у погледу трговине.

Рекао је да Европа не сме себи да дозволи да буде подељена без обзира на то колико оштри вербални напади и апсурдни твитови могу да буду.

Државни секретар у Министарству иностраних послова Немачке Михаел Рот рекао је у Бриселу да Трамп покушава да подели Европу.

"Аустрија засигурно не посматра САД као непријатеља, а тако то не чини ни ЕУ", поручује шефица аустријске дипломатије Карин Кнајсел.

Шеф луксембуршке дипломатије Жан Аселборн критиковао је Трампов поглед на свет.

"Надам се да је приликом играња голфа у Шкотској, где је био на свежем ваздуху, Трамп успео да нешто јасније сагледа категорије непријатељ и ко није непријатељ", нагласио је он.

Аселборн је рекао да, ако су Русија и Кина конкуренти САД и Европа непријатељ, онда је ту нешто поремећено. "Надам се да свет у Трамповој глави није у потпуности поремећен", рекао је Аселборн.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво