Ухапшен због напада у Мумбају

Један од осумњичених за планирање напада у Мумбају ухапшен у рацији у војном кампу у Пакистану, сазнаје Ројтерс из више извора.

У рацији у једном војном кампу у Пакистану ухапшено је шест особа, међу којима је и један од осумњичених за нападе у Мумбају Заки-ур-Рехман Лахви, навео је неименовани званичник обавештајне службе, који није хтео да открије имена других ухапшених. 

Према једном пакистанском званичнику, Заки-ур-Рехман Лахви притворен је након недељног напада на камп који је раније користила група Лашкар-е-Тајба, оптужена за нападе у индијском финансијском центру Мумбају.

"Да, Лахви је међу четири-пет ухапшених у јучерашњој рацији", потврдио је пакистански званичник.

За сада нема званичне потврде вести о упаду у камп и хапшењима.

Позивајући се на неименовани извор из владе, лондонски дневник Тајмс објавио је данас да се Лахви налази међу ухапшенима.

Индија је оптужила пакистанске екстремисте да стоје иза напада у којима је готово 200 људи погинуло, а више од 300 рањено.

Група Лашкар-е-Тајба је, према пакистанским властима, користила тај камп до 2004. године, а потом је ту била организација за образовање и хуманитарни рад Џамат-уд-Дава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво