САД подигле оптужнице против 12 руских обавештајаца

Америчка савезна велика порота оптужила је 12 руских обавештајаца да су 2016. године хаковали компјутерску мрежу председничког кандидата демократа Хилари Клинтон и Демократске партије, саопштило је америчко Министарство правде.

Оптужница је подигнута три дана пре сусрета америчког председника Доналда Трампа и руског председника Владимира Путина у Хелсинкију, преноси Ројтерс.

Објавио их је заменик главног државног тужиоца Род Розенштајн, а као део истраге специјалног већа о потенцијалној сарадњи између чланова тима америчког председника Доналда Трампа и Руса.

Розенштајн је на конференцији за новинаре рекао да нема индиција да су амерички држављани умешани у наводна кривична дела која се помињу у оптужници, као и да је о њој почетком недеље информисао председника Трампа.

Руси су оптужени да су хаковали компјутерске мреже Демократског националног комитета и председничку кампању Хилари Клинтон, преноси АП.

Раније су, у истрази коју води специјални саветник Роберт Малер, оптужене три компаније и 20 особа, међу којима су четири бивша сарадника Трампа и Беле куће и 13 држављана Русије, а који се сумњиче да су учествовали, како наводи АП, "у скривеној, али снажној кампањи на друштвеним медијима како би се америчко јавно мњење пољуљало на изборима 2016. године".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво