Захарова: Хрвати нам се извињавају због Домагоја Виде

Руско Министарство спољних послова добило је велики број порука од грађана Хрватске, у којима се они извињавају за коментаре хрватског репрезентативца Домагоја Виде на Светском првенству у фудбалу, изјавила је портпаролка тог министарства Марија Захарова.

На видео-снимку, који је објављен након победе Хрватске над Русијом у четвртфиналу Светског првенства, Вида узвикује "Слава Украјини", а бивши хрватски репрезентативац Огњен Вукојевић додаје да је то била "победа за Динамо и Украјину".

Захарова је рекла да су се многи хрватски грађани извинили, оценивши да су неприкладне политички обојене изјаве на фудбалском првенству.

"Постоји игра фудбал и постоји политика – то су различите ствари", нагласила је Захарова.

Међународна фудбалска асоцијација (ФИФА) објавила је званично упозорење Види због снимка, док је Вукојевића казнила са 15.000 швајцарских франака.

"Регистровали смо став ФИФА, која је спровела сопствену истрагу, и чули све шта је речено у име хрватске стране", додала је Захарова, преноси Тас. 

Без промене става о КиМ 

Русија свој принципијелни став о Космету није променила, изјавила је Марија Захарова.

На редовној конференцији за медије, новинарка је питала Захарову да ли се став Русије о Космету променио након успутног сусрета руског премијера Дмитрија Медведева и косовског председника Хашима Тачија у Анкари, преноси Спутњик.

Према речима самог Тачија, његов кратки сусрет с руским премијером одиграо се током инаугурације турског председника Реџепа Тајипа Ердогана. 

"Том приликом сам од премијера Медведева тражио да наше државе успоставе почетну комуникацију", написао је Тачи на својој страници на Фејсбуку.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво