Трамп допутовао у прву званичну посету Британији

Амерички председник Доналд Трамп допутовао је прву званичну посету Британију током које ће се састати са премијерком Терезом Меј и краљицом Елизабетом II.

На аеродрому у Лондону Доналда и Меланију Трамп дочекао је у име премијерке министар за међународну трговину Лајам Фокс, а поздравио га је и краљичин изасланик.

Би-Би-Си указује да је Трамп док је ишао ка хеликоптеру који ће их одвести до центра Лондона, држао Меланију за руку.

Ово је прва Трампова посета Британији од када је постао председник САД. Уочи доласка рекао је да му не сметају протести против њега у Лондону.

"Мислим да ме много воле у Уједињеном Краљевству, мислим да се слажу са мном по питању миграције", рекао је амерички председник.

Трамп ће, како је раније најављено, данас присуствовати "вечери црних кравата", чији ће домаћин бити британска премијерка у палати Бленхајм у близини Оксфорда, родном месту Винстона Черчила. 

Наредног дана, Трамп и Мејова посматраће одржавање вежбе британске војске, а потом отпутовати у сеоску резиденцију премијерке у Бакингемширу, где ће имати билатералне разговоре. 

Председник и прва дама САД потом ће отпутовати у замак Виндзор, где ће се у петак поподне састати са британском краљицом. 

По завршетку турнеје, Трамп и Меланија отпутоваће за Шкотску, где планирају да проведу викенд, наводи Би-Би-Си.

број коментара 0 пошаљи коментар