Неонацисткињи доживотни затвор због убистава

Немачки суд осудио је неонацисткињу Беате Шепе на доживотну казну затвора због убистава које је починила терористичка група НСУ, чији је она била члан.

Беате Шепе је, после петогодишњег судског процеса, проглашена кривом по свих десет тачака оптужнице, за убиство десеторо људи.

Убијено је осам Турака, један Грк и немачка полицајка, а убиства су се догодилa у периоду периоду од 2000. до 2007. године, преноси Ројтерс.

Она је негирала да је била саучесник Увеу Бенарту и Увеу Мундлосу, који су извршили самоубиство 2011. године, када је полиција случајно открила њихову групу Националсоцијалистичко подземље (НСУ).

Шепе је рекла да се осећа морално одговорном јер их није спречила да убију десеторо људи.

Прошле недеље, Шепе је пред судом рекла да не зна како су Бенарт и Мундлос бирали жртве и да је схватила размере злочина тек када се предала полицији.

Њени адвокати затражили су да буде осуђена за лакша кривична дела, подметање пожара и пљачку.

Међутим, суд је закључио да је крива за почињена убиства и одредио јој најтежу казну.Турско министарство спољних послова саопштило је да суђење није открило целу причу о убиствима њених грађана и другим жртвама.

"На жалост, данашња пресуда није на светлост дана довела праве злочинце, нити је открила позадину убистава НСУ као ни везу између државе и обавештајних служби", навело је турско министарство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара